⇠ Informatie over een liesbreuk

Een afspraak maken

  • Met een  telefonische screening kan de verpleegkundige u aangegeven of u in aanmerking komt voor een One stop behandeling of dat er een reguliere afspraak voor u gemaakt kan worden. Komt u in aanmerking voor de one stop behandeling dan maakt de verpleegkundige ook de afspraken. U kunt u de afspraken ook inzien op Mijn.LZR. door in te loggen met u Digid.
  • Ongeveer 3 tot 5 dagen voor de geplande ingreep wordt u gebeld door de anesthesist. We vragen u om de vragenlijst in te vullen. Voor meer info zie de flyer.
  • De eerste afspraak in het ziekenhuis is het bezoek aan de chirurg of arts-assistent op de polikliniek en de operatie.
    Telefonisch is natuurlijk niet 100% zeker in te schatten of u het best geholpen bent met one-stop-behandeling. Het kan dus zijn dat u naar het ziekenhuis komt, maar de chirurg of de anesthesist bepaald dat de ingreep toch niet kan plaatsvinden die dag.
  • Het volgende contact is telefonisch ongeveer 5 weken na de ingreep. Heeft u liever een polibezoek dan mag u hiervoor bellen met het secretariaat chirurgie. Ze veranderen de telefonische afspraak dan in een polibezoek.


Snelle liesbreukingreep door onze specialisten met meer dan 2000 liesbreuk ingrepen ervaring per specialist. Minder pijn en kleinere littekens!