Een liesbreuk en de behandeling

Bekijk hieronder onze artikelen geschreven door onze specialisten! Heeft u een vraag die hier niet tussen staat, neem dan contact met ons op!

Wat is een liesbreuk?

Een liesbreuk (ook wel hernia inguinalis genoemd) is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de liesstreek, de grens tussen buik en bovenbenen. Het is belangrijk, onderscheid te maken tussen een kinderliesbreuk en een liesbreuk bij een volwassene.

Wat is de beste behandeling?

Er zijn veel verschillende behandelmethoden ontwikkeld om een liesbreuk te verhelpen. Dé ideale operatietechniek bestaat niet, iedere techniek heeft voor- en nadelen. Bovendien is iedere patiënt anders, dus wat voor de één goed werkt, kan voor een andere patiënt geen goede oplossing zijn.

 We hebben voor u een mooi overzicht gemaakt van deze methoden.

One-Stop of reguliere opname

Al langere tijd bieden wij in het LiesbreukCentrumLimburg de behandeling van uw liesbreuk aan in één bezoek. We noemen dat een “One-stop” opname. Het voordeel van deze “One-stop” behandeling, is dat u slechts één keer naar het liesbreukcentrum komt
Lees hier meer over de keuze tussen de one-stop of regulier behandling.

Een afspraak maken.

Kijk hier voor meer informatie over een afspraak maken.

Goed om te weten

De  ‘One-stop’ afspraak is niet voor iedereen geschikt. Bekijk hier de voorwaarden.


De dag van de one stop behandeling

Het is belangrijk dat u nuchter bent voor de ingreep om braken rondom de ingreep te voorkomen. Lees hier meer over de dag van de one stop behandeling.


De operatie

Een liesbreuk kan worden geopereerd op verschillende manieren.

In het Laurentius ziekenhuis opereren we u als dat mogelijk is met een kijkoperatie.


Na de operatie & nazorg

Na de ingreep verblijft u eerst op de uitslaapkamer. Lees meer


Wilt u zien of u in aanmerking komt voor een "One-stop" liesbreukbehandeling waarbij polikliniek afspraak, anesthesie screening en de operatie allemaal in één bezoek plaatsvinden?
Snelle liesbreukingreep door onze specialisten met meer dan 2000 liesbreuk ingrepen ervaring per specialist. Minder pijn en kleinere littekens!