René (61) stond binnen twee weken weer achter de werkbank. De opdrachten wachten niet.

Wat is een liesbreuk eigenlijk?

Een liesbreuk (ook wel hernia inguinalis genoemd) is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of opening in de liesstreek, de grens tussen buik en bovenbenen. Het is belangrijk, onderscheid te maken tussen een kinderliesbreuk en een liesbreuk bij een volwassene.

Wat is de beste behandeling?

Er zijn veel verschillende behandelmethoden ontwikkeld om een liesbreuk te verhelpen. Dé ideale operatietechniek bestaat niet, iedere techniek heeft voor- en nadelen. Bovendien is iedere patiënt anders, dus wat voor de één goed werkt, kan voor een andere patiënt geen goede oplossing zijn.
We hebben voor u een mooi overzicht gemaakt van deze methoden.

One-Stop of reguliere opname

Al langere tijd bieden wij in het Liesbreukcentrum Limburg de behandeling van uw liesbreuk aan in één bezoek. We noemen dat een “One-stop” opname. Het voordeel van deze “One-stop” behandeling, is dat u slechts twee keer (of zelfs maar één keer) naar het liesbreukcentrum komt.
Lees hier meer over de keuze tussen de one-stop of regulier behandling.

Een afspraak en dan?

U heeft een afspraak gemaakt voor een liesbreuk behandeling bij ons centrum en bent benieuwd naar wat u te wachten staat.

Wilt u zien of u in aanmerking komt voor een "One-stop" liesbreukbehandeling waarbij polikliniek afspraak, anesthesie screening en de operatie allemaal in één bezoek plaatsvinden? Bekijk deze vragenlijst.

Het kan zijn dat u niet voldoet aan de voorwaarden voor een "One-stop" behandeling. Of u voldoet wel aan de criteria, maar u wilt eerst eens kennismaken met de chirurg op de polikliniek en daarna de voor- en nadelen van een operatie rustig thuis kunnen overdenken voordat u besluit tot een operatie over te gaan. In dat geval is het beter een reguliere afspraak te maken op de polikliniek. Wilt u liever eerst een reguliere afspraak maken op de polikliniek om daarna in alle rust een operatie te overdenken? Neem contact op met ons.