Waarom de keuze tussen de reguliere afspraak en "One-Stop"

Al langere tijd bieden wij in het LiesbreukCentrumLimburg de behandeling van uw liesbreuk aan in één bezoek. We noemen dat een “One-stop” opname. Het voordeel van deze “One-stop” behandeling, is dat u slechts twee keer (of zelfs maar één keer) naar het liesbreukcentrum komt:

  1. De eerste keer vindt het bezoek aan de polikliniek plaats. Direct daarna gaat u naar de pre-operatieve screening en dezelfde dag wordt u geopereerd. De meeste mensen kunnen dezelfde dag ook weer naar huis.
  2. De tweede keer bestaat uit het controle bezoek, circa 6 weken na de operatie. Desgewenst kan deze nacontrole ook telefonisch worden afgehandeld.

Vooral voor patiënten die een druk bestaan hebben, kan een dergelijke behandeling een voordeel zijn. Maar ook patiënten die minder goed ter been zijn, kunnen er baat bij hebben als ze minder vaak naar het ziekenhuis hoeven te komen. Een “One-stop” behandeling scheelt u overbodige bezoeken aan het ziekenhuis en veel tijd. We kunnen u een “One-stop” behandeling echter alleen aanbieden als:

  1. Het (vrijwel) zeker is dat u inderdaad een liesbreuk heeft
  2. Het (vrijwel) zeker is dat uw liesbreuk technisch geschikt is voor een kijkoperatie volgens de TEP methode
  3. Het (vrijwel) zeker is dat u in een redelijke gezondheid bent en een kijkoperatie onder narcose goed zult doorstaan.
  4. U een correctie van uw liesbreuk wilt volgens de kijkoperatiemethode in “One-stop”

Wilt u zien of u in aanmerking komt voor een "One-stop" liesbreukbehandeling waarbij polikliniek afspraak, anesthesie screening en de operatie allemaal in één bezoek plaatsvinden? Bekijk deze vragenlijst.

Het kan zijn dat u niet voldoet aan de voorwaarden voor een "One-stop" behandeling. Of u voldoet wel aan de criteria, maar u wilt eerst eens kennismaken met de chirurg op de polikliniek en daarna de voor- en nadelen van een operatie rustig thuis kunnen overdenken voordat u besluit tot een operatie over te gaan. In dat geval is het beter een reguliere afspraak te maken op de polikliniek. Wilt u liever eerst een reguliere afspraak maken op de polikliniek om daarna in alle rust een operatie te overdenken? Neem contact op met ons.