⇠ Informatie over een liesbreuk

De Lichtenstein-operatie

Voordeel van de open Lichtenstein-operatie is, dat deze kan worden verricht onder lokale verdoving. Met een lokale verdoving wordt met behulp van enkele spuitjes alleen het gebied in de lies verdoofd. U bent gewoon wakker en kunt tijdens de operatie naar een muziekje luisteren of wat praten met de verpleeg kundige naast u. Nadeel is, dat u soms wel iets kunt voelen van de verdovingsspuiten of van de operatie. Als u dit tijdig aangeeft, kunnen we uiteraard gewoon bijverdoven.

Als u kiest voor een regionale verdoving, krijgt u een ruggenprik. Hiermee wordt het hele gebied vanaf uw navel tot aan uw tenen verdoofd. U bent gewoon wakker en kunt tijdens de operatie naar een muziekje luisteren of wat praten met de verpleegkundige naast u. De kans dat u toch nog wat voelt is vrijwel te verwaarlozen. Zou dat wel gebeuren, dan kan altijd nog wat lokale verdoving worden toegevoegd of kan alsnog voor algehele verdoving worden besloten.

Als u kiest voor een operatie onder narcose, wordt u kunstmatig in slaap gehouden. Voordeel is dat u niets mee krijgt van de operatie. U hoort, ziet of voelt er niets van. Nadeel is, dat sommige patiënten misselijk of “katerig” kunnen zijn na een narcose. Voor oudere patiënten in een slechtere conditie is narcose soms een (te) zware belasting en kan geadviseerd worden te kiezen voor een andere verdovingstechniek. Voor patiënten die liever géén narcose ondergaan, heeft de Lichtensteinoperatie dus de voorkeur.

Terug naar overzicht

Snelle liesbreukingreep door onze specialisten met meer dan 2000 liesbreuk ingrepen ervaring per specialist. Minder pijn en kleinere littekens!